Комплексне виховання фізичних та моральних якостей у процесі фізичної підготовки юних футболістів 8–9 років - Голуб, Віктор; Слюсарчук, Віктор; Кравчук, Ярослав; Golub, Viktor; Slyusarchuk, Viktor; Kravchuk, Yaroslav (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
У цьому дослідженні розглянуто процес фізичної підготовки юних футболістів 8–9 років, як комплексне виховання фізичних та моральних якостей. Обґрунтовано методичні правила та виділено основні компоненти структури навчально-виховного процесу (фізичної підготовки) юних футболістів. Під час комплексного виховання фізичних і моральних якостей використовували такі компоненти, як пізнавальний (основи теоретичних знань та правил і норм поведінки юного футболіста), мотиваційно-емоційний (позитивні емоції, зацікавленість у виконанні вправ ігрової й змагальної спрямованості), практично-діяльнісний (спортивно-ігрове та змагальне виконання вправ), корекційно-оцінний (тести). Розроблені таблиці диференційованої оцінки фізичної підготовленості хлопчиків 8–9 років, які займаються футболом. The process of physical training of young football players aged 8–9 as complex training of physical and moral qualities is revealed in the investigation. Methodological rules are grounded and principal components of the education process structure (physical training) of young football players are proved. During the process of complex training of physical and moral qualities the following components were used: cognitive (basis of theoretical knowledge, rules and norms of behavior of a young football players), motivational and emotional (positive emotions, interest in doing exercises of playing and competitive orientation), practical and activit-oriented (sport and game and competitive performing of exercises), correctional and evaluating (tests). The tables of differentiated evaluation of physical training of football players aged 8–9were developed.
Complex Training of Physical and Moral Qualities in the Process of Physical Training of Young Football Players Aged 8–9
Keywords: фізична підготовка; фізичні якості; моральні якості; юні футболісти; physical training; physical qualities; moral qualities; young football players