Педагогічна взаємодія вчителя і батьків здобувачів початкової освіти засобами мобільної комунікації - Кузьмич, Людмила Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У кваліфікаційній роботі обґрунтовано та експериментально перевірено методику організації й забезпечення педагогічної взаємодії вчителя і батьків здобувачів початкової освіти засобами мобільної комунікації, що структурно охоплює етапи (пропедевтично-вступний, інструкційно-коригувальний, реалізаційний, підсумково-оцінювальний, перспективний етапи; інформаційний, консультаційний, коригувальний, превентивно-виховний, результативний, перспективно-планувальний компоненти, передбачає використання для реалізації педагогічної взаємодії можливості й інструменти хмарного сервісу GOOGLE і месенджера Viber; уточнено сутність ключових понять дослідження («взаємодія», «педагогічна взаємодія», «спіробітництво», «партнерство»); подальшого розвитку набув потенціал мобільної комунікації у забезпеченні педагогічної взаємодії вчителя і батьків здобувачів початкової освіти. Матеріали дослідження можуть бути використані вчителями початкової школи, здобувачами закладів вищої педагогічної освіти, а також батьками молодших школярів.
Keywords: взаємодія; здобувачі; комунікація; мобільна комунікація; молодші школярі; педагогічна взаємодія вчителя і батьків; початкова школа