Виконання студентами-екологами технологічних проектів із використанням хмарних технологій - Войтович, Оксана; Сергієнко, Володимир (My University, 2017)
У статті охарактеризовано важливість застосування методу проектів у підготовці фахівців з вищою освітою та розкрито можливості хмарних технологій у реалізації технологічних проектів майбутніми екологами. Це дало змогу ефективно розбудовувати відкриту систему навчання, консультування та підготовки кваліфікаційних проектів майбутніх екологів. Показано можливості використання спільного доступу до ресурсів на віртуальному диску, їх редагування та оцінювання учасниками проектів та науковими керівниками. Нами запропоновано тематику науково-дослідницьких проектів студентів визначати за тематикою їх кваліфікаційних або курсових робіт, що має відношення до практичного блоку навчальної програми й є метою поглиблення знань студентів у певній проблематиці, аби диференціювати процес навчання та зробити його практично спрямованим. The article describes the project method and disclosures opportunities of cloud technologies in the implementation of technological projects by future environmentalists. This made it possible to develop an open system of training, consultancy and preparation of qualifying projects for future environmentalists in an efficient and with minimal cost. The possibilities of sharing to resources on a virtual disk, their editing and evaluating them by project participants and research executives were showed. We propose to determine project by the topics of student`s qualification or course work, which is related to the practical block of the curriculum, and is aimed at deepening students' knowledge of a particular problem in order to differentiate the learning process and make it practically oriented. During the creation of the electronic portfolio of projects, students learn to research and process their results, build different types of charts and diagrams, create scientific publications, presentations, blogs and websites.
Keywords: хмарні технології; метод проектів; навчальний процес; майбутні екологи