Інструментальний ансамбль - Кучерук, Володимир Феофілович; Kucheruk, Volodymyr F.; Кучерук, Надія Петрівна; Kucheruk, Nadiya P.; Олексюк, Ольга Миколаївна; Oleksiuk, Olga M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Основа навчального посібника − інструментальні твори, які переклали автори для інструментального ансамблю. Мета видання – формування творчої особистості, виховання в неї глибокого й постійного інтересу до обраної професії, розвиток її артистичних здібностей, підготовка до роботи на естраді, а також розширення навчально-педагогічного репертуару для інструментального ансамблю. До хрестоматії ввійшло чотирнадцять партитур. Це твори композиторів-класиків, колядки й різдвяні мелодії, які автори книги переклали для інструментального ансамблю (сопілка або флейта, скрипка, баян, контрабас) та популярні мелодії минулих років для ансамблю в складі флейти, баяна, струнного квінтету тощо. Пропоновані твори різні за стилем, структурою, фактурою, складністю вивчення та виконання. Для викладачів і студентів вищих навчальних закладів музичної освіти в Україні.
Instruments' ensemble
Keywords: ансамблева гра; оркестрові інструменти; виховання творчої особистості; твори композиторів класиків; колядки; популярні мелодії минулих років; інструментування