Лінгвокогнітивний словотвір у галузі штучного інтелекту на матеріалі англомовних інтерфейсів інтелектуальних систем - Семенова, Марія Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Дисертацію присвячено системному аналізу лінгвокогнітивних механізмів словотвору, задіяних при формуванні лексичних інновацій у графічних інтерфейсах сучасних інтелектуальних систем, виявленню продуктивних словотворчих моделей, укладанню переліку комунікативно прагматичних функцій неологізмів логосфери комп’ютерного дискурсу.
Keywords: лінгвокогнітивний словотвір; неологізм; комп’ютерний дискурс; цифрова комунікація; інноваційні терміни; метафора; концептосфера; логосфера; експресивність; смислотворення; інтелектуальні системи; графічний інтерфейс; семантичні і прагматичні параметри; 811.111’373.43:004.8(043)