Використання інформаційно-комунікаційних технологій при вивченні лінійного програмування - Семенюк, Галина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У дослідженні наведені приклади використання програм динамічної математики при розв’язуванні економічних задач з лінійного програмування, які традиційно передбачають залучення аналітичного апарату. Продемонстровано особливості навчання курсу «Економічні задачі лінійного програмування» в процесі підготовки старшокласників до майбутньої професії, особлива увага звертається на осучаснення профілю програми навчального курсу в контексті впровадження нових стандартів. Запропоновано аналіз пропедевтичних завдань курсу «Економічні задачі лінійного програмування» та деталізується використання правил-орієнтирів задля розв’язування прикладних задач з використанням системи динамічної математики GeoGebra. Робиться акцент на потребі накопичення емпіричного досвіду математичного дослідження і висновок про необхідність зміщення акцентів навчання математики у бік обов’язкового залучення і вивчення комп’ютерних інструментів, які спрощують розв’язування окремих класів задач і сприяють формуванню якісного математичного знання.
Keywords: задачі лінійного програмування; програми динамічної математики; графічний метод; інформаційно-комунікаційні технології; багатогранник розв’язків; GeoGebra