Художньо-естетичні детермінанти творчості А. Білошицького - Клименко, Жанна; Klymenko, Zhanna (СНУ ім. Лесі Українки, Національна музична академія України імен, 2010)
У статті розглядаються філософсько-естетичні особливості творчості А. Білошицького. Аналізуються художньо-стильові тенденції творчості композитора в контексті музичної традиції Л. Ревуцького. The author of the arti cle is to consider philosophical and aesthetic peculiarities of A. Biloshytskiy’s work. The art i cle also gives an analysis of the composer’s artistic and style tendencies in the context of the L. Revutskiy’s musical tradition.
Artistic and aesthetic determinants in A. Biloshytskiy’s work
Keywords: баянне мистецтво; стиль; національний мелос; український ліри-ко-епічний симфонізм; академізм; bayan art; style; nati onal melos; Ukrainian lyric-epic simfony; academic manner