Нематеріальні активи як об’єкт фінансового управління: поняття, класифікація, проблеми ідентифікації - Бегун, Світлана Іванівна; Огородник, Олександра Сергіївна (ГО «Східноукраїнський інститут економіки та управління», 2020)
В статті досліджено основні аспекти, поняття і визначення нематеріальних активів. Розглянуто класифікації і проблеми ідентифікації категорії нематеріальних активів як об’єкта фінансового управління обліку в сучасному ринковому середовищі. Виділено основні проблеми бухгалтерського обліку нематеріальних активів за національними П(С)БО. Розроблено класифікацію нематеріальних активів в широкому розумінні. Проаналізовано нові підходи до визнання нематеріальних активів
Keywords: нематеріальні активи; облік; ідентифікація; ознака; класифікація; стандарти; intangible assets; accounting; identification; feature; classification; standards