Науково-популярні бестселери як явище раціоналізації інформаційного простору - Косюк, Оксана Михайлівна; Kosiuk, Oksana M. (My University, 2019)
У статті засвідчено процес раціоналізації інформаційного простору на рівні літератури (переважно – художньої), яка поширюється величезними накладами. Зауважено, що така література завжди вважалася надзвичайно елітарним чтивом теоретиків-науковців. Сьогодні ж її продають і купують у великих супермаркетах, разом з продуктами першої необхідності.

Thearticlehighlightstheprocess of rationalization of theinformationspace on the level of literature (mostly – fiction) whichisspread by enormouseditions. Itisnotedthatsuchliterature has alwaysbeenregarded as an extremelyelitist reading of theoryscholars. Today it is sold and bought in large supermarkets with articles of prime necessity.
Keywords: раціональний; книга; література; код; семіотика; наука; інформаційний простір; наклад; rational; book; literature; code; semiotics; science; informationspace; edition