Ретроспективний аналіз інвестиційної діяльності України - Голуб, Геннадій Сергійович; Погребський, Тарас Георгійович; Потапова, Алла Геннадіївна; Бринчук, Наталія (Видавничий дім «Гельветика», 2023)
Дослідження присвячено комплексному суспільно-географічному аналізу ефективності використання greenfield-території як одного з інструментів повоєнного відновлення України. У статті розглянуто суть поняття «інвестиції» та їх взаємозв’язок з greenfield-територіями, проведено порівняльний аналіз інвестиційного забезпечення окремих регіонів України. З метою отримання кількісної оцінки рентабельності використання «вільних» земель у процесі післявоєнної відбудови здійснено низку математичних розрахунків, які дали змогу обрати найефективніший варіант їх подальшого використання. Було сформовано теоретичні засади дослідження greenfield-територій, проведено комплексний суспільно-географічний аналіз показників інвестиційної діяльності країни та виокремлено основні напрями використання greenfield-територій у період післявоєнного відновлення країни, які можуть стати фундаментом для подальших наукових досліджень суспільної географії.
Keywords: інвестиції; greenfield-території; прямі іноземні інвестиції; регіональна політика; 911.3:33(477):330.322