Особливості творчості Амелі Нотомб - Павленко, Дар'я (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Амелі Нотомб, справжнє ім’я якої Фаб'єн Клер – визначна постать франкомовної літератури. Письменниця народилася 9 липня 1966 року в бельгійському місті Еттербек [1]. Через роботу батька, вона провела більшу частину свого дитинства в Японії, що згодом, відобразилося у її творах. Через поєднання у своїй ідентичності двох культур, які дуже відрізняються одна від одної, творчість Амелі Нотомб є надзвичайно цікавою для дослідження та глибокого аналізу. Окрім того, манера викладу є дуже унікальною та досить впізнаваною. Саме ці фактори й дають нам можливість вирізнити особливості її творчості та схарактеризувати стиль робіт мисткині.
Keywords: Амелі Нотомб; орієнтальні мотиви; автобіографічність; психологізм