Геоекологічна ситуація в межах Нововолинського гірничопромислового району та шляхи її покращення - Ковальчук, І. П.; Іванов, Є. А.; Терещук, О. С.; Ivanov, E. A.; Kovalchuk, I. P.; Tereshchuk, O. S. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2010)
Висвітлено досвід вивчення екологічного стану геосистем вугледобувних районів. Узагальнено інформацію про природно-географічні умови Нововолинського гірничопромислового району. На цій основі здійснено аналіз та оцінювання антропогенної трансформації ландшафтних систем, визначено шляхи оптимізації геоекологічного стану досліджуваного району. A scientific and methodological principle of estimation of geoecological estate of natureeconomic systems of coal mining regions was explained. The materials based on facts regarding to naturegeographic and social-economic conditions of Novovolyns’k mining district was generalize. On this base was realized analysis and estimation of anthropogenic transformation of landscape systems, determine the route of ptimization of geoecological estate investigated region.
Geoecological Situation in Novovolyns’k Mining District and Ways of Improving
Роботу виконано у ЛНУ ім. І. Франка
Keywords: геоекологія; природно-господарська система; просідання земної поверхні; підтоплення; заболочення; geoecology; nature-anthropogenic system; slump of surface; flood; underflooding; swamping