Зміни у структурі селянських господарств Волинського воєводства у 1921-1939 рр. - Шабала, Ярослав Миколайович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2001)
У статті на основі порівняльного аналізу показано зміни у структурі селянських господарств Волинського воєводства в ході проведення аграрної реформи польським урядом, подано характеристику кожної категорії господарств у залежності від їх площі, визначено їх роль і місце у системі сільськогосподарського виробництва. The changes in the agricultural in Volyn Province (1921-1939).On the basis of the comperative analysis the article shows the changes in the structure of peasants homesteads in Volyn Province in the course of agricultural reform introduced by the Polish government. The arithor characterizes different types of homesteads according to their areas, and determines their role and place in the system of agricultural production.
Keywords: аграрна реформа; господарська структура; земельна власність; малоземельні господарства; велика земельна власність; латифундія; agricultural reform; homestead structure; great land property; land property; latifundation