Краєзнавчі шкільні музеї як важливі елементи освітнього процесу - Ткачук, Надія Михайлівна; Качаровський, Роман Євгенович (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2025)
Визначено краєзнавчий потенціал шкільних музеїв Волинської області в умовах децентралізації. Визначені основні правові аспекти, що регулюють процеси утворення та функціонування шкільних музеїв, зокрема тих, що мають статус «зразковий». Досліджено геопросторове розміщення їх мережі на Волині в розрізі територіальних громад. Подано типізацію цих закладів. Визначено головні завдання в освітньому процесі та наукових дослідженнях рідного краю. Виокремлено проблемні моменти функціонування цих закладів та запропоновано шляхи їх вирішення.
Keywords: заклади освіти; музеї; шкільні музеї; краєзнавство; територіальні громади; Волинська область; 911.3:[373(477.82):069