Вербалізація позамовного змісту в системі компаративних фразеологічних одиниць - Янчук, К. О.; Ianchuk, K. O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті йдеться про способи передачі невербального змісту в системі компаративних фразеологічних одиниць. Проаналізовано основні шляхи набуття стійкими порівняннями експресивного, емотивно забарвленого значення. The article deals with the ways of expressing nonverbal content in the system of comparative phraseological units. The main ways of acquiring expressive and emotionally charged meaning by the similes are described.
Verbalization of Extralinguistic Content in the System of Comparative Phraseological Units
Keywords: компаративна фразеологічна одиниця (КФО); метафора; оцінне значення; comparative phraseological unit; metaphor; evaluative meaning