Технологія корекції фізичного стану студентів музичних спеціальностей - Маринчук, Петро Ігорович; Marynchuk, Petro (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті наголошено на недостатності розробки методологічного підґрунтя фізичного виховання студентів-музикантів з урахуванням показників фізичного стану. Мета цієї наукової розвідки – теоретично обґрунтувати та розробити технологію корекції фізичного стану студентів-музикантів засобами фізичного виховання У педагогічному експерименті брали участь студенти Вінницького училища культури і мистецтв імені М. Д. Леонтовича. Методи дослідження – аналіз спеціальної науково-методичної літератури; вивчення та узагальнення педагогічного досвіду, педагогічний експеримент, якісний аналіз результатів експерименту. Розглянуто структуру технології корекції фізичного стану студентів-музикантів. Технологія містить мету, завдання, принципи, етапи реалізації, змістові блоки, критерії ефективності. Описано урочні форми інноваційного спрямування, доступні для використання на практиці закладів освіти, які враховують особливості студентського контингенту, режиму їхньої навчальної діяльності. The article emphasizes the lack of development of a methodological basis for physical education. The proses of physical education of students of musical specialties is not enough studied. The proses of physical education should be based on the level of student’s physical fitness. The purpose of the investigation is to give theoretical backgrounds and to develop technology of physical fitness correction of musical specialties students. The students of M. D. Leontovych Vinnytsia School of Culture and Arts participated in the pedagogical experiment. The methods of the research include the analysis of special scientific and methodological literature; the investigation and generalization of pedagogical experience; pedagogical experiment, qualitative analysis of the results of the experiment. The article analyses the technology of physical fitness correction of musical specialties students. This technology consists of the purpose, tasks, principles, stages of its realization, contextual blocs, and criteria of its effectiveness. The described lesson forms of innovative direction are available to the usage in practice in the educational establishments. The peculiarities of students’ contingent and regime of their educational process should be taken into consideration.
The Technology of Physical Fitness Correction of Students of Musical Specialties
Keywords: студенти музичних спеціальностей; технологія; фізичний стан; students of musical specialties; technology; physical fitness