Діалог між Я та Іншим в монодрамі Н. Нежданої “Мільйон парашутиків” у контексті проблем ідентифікації” - Бортнік, Жанна Іванівна; Bortnik, Zhanna I. (Чорноморський державний університет імені Петра Могили, 2011)
У статті розглядаються специфічні сторони конфлікту між Іншим і Я жіночого персонажа монодрами сучасного українського драматурга Н. Нежданої “Мільйон парашутиків”. Здійснено аналіз особливостей зображення і художнього втілення ідентичності героїні п’єси, розглянуто оповідь у драматургічному творі як процес формування ідентичності образу героя. Особливу увагу авторка статті приділяє сюжету і композиції монодрами Неди Нежданої, які дешифрують мистецькі рефлексії драматурга. Specific sides of conflict between Other and I of female character in monodrama written by Ukrainian dramaturge N. Nezhdana, which is called “Million of paratroopers” are taken under consideration. The analysis of image peculiarities and artistic realization of heroine identity was accomplished. Author of the article pays main attention to the plot and composition of monodrama written by Neda Nezhdana, which decodes art reflections of dramaturge.
The dialog between “I” and “Other” in monodrama “Million of paratroopers” by N. Nezhdanna in the context of problem of identification
Keywords: монодрама; ідентифікація; самоідентифікація; Я; Інший; гра; сюжет; персонаж; monodrama; identification; self-identification; I; Other; game; plot; character