Психофізіологія - Грицюк, Ірина Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Навчальна дисципліна «Психофізіологія» спрямована на вивчення основних категорій, філософсько-методологічних підходів і методів вивчення мозкових механізмів, вікової сформованості емоційно-мотиваційної, когнітивної сфер. А також на вивчення принципів просторово-часової організації та регуляції різноманітних психічних станів й пізнавальної діяльності людини з позиції психофізіологічної науки. Метою навчальної дисципліни є: формування компетентності студентів в галузі психофізіології та нейрофізіології; формування базової системи наукових знань з психофізіології, як до специфічного розуміння функціональних станів: визначення понять, методологія базових і функціональних станів людини; підвищення рівня психологічної компетентності студентів у розумінні механізмів роботи глибинних структур мозку в різних видах асоціативно-мнемічної діяльності. Що в подальшому, дасть змогу кращого розуміння поведінки, діяльності та навчання.
Keywords: психофізіологія; психологічне консультування; психотерапія; психологія пізнавальних процесів