Міжтекстова взаємодія в українсько-німецькому літературному дискурсі (на матеріалі прозових творів про Другу світову війну) - Маланій, Назар; Malaniy, Nazar (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті проаналізовано проблему міжтекстової взаємодії українського та німецького літературних просторів у творах про Другу світову війну. Указуються основні інтер- та паратекстуальні компоненти творів та їх вплив на трансформацію внутрішніх типів дискурсивності текстів у процесі порівняльного аналізу. The article deals with the problem of intertexual interaction in Ukrainian and German literary contexts about World War II. The main inter- and paratextual components of the works and their influence upon the transformations of inner discourse types within the texts are defined in the process of comparative literary analysis.
Intertexual Interaction in Ukrainian and German Literary Discourse (on the Material of Prose Works About World War II)
Keywords: міжтекстова взаємодія; інтертекстуальність; паратекстуальність; екзистенціалізм; екзистенційність; intertexual interaction; intertexuality; paratextuality; existentialism; existentiality