Прагмалінгвістика та комунікативна лінгвістика: програма вибіркової навчальної дисципліни - Макарук, Лариса Леонідівна; Makaruk, Larysa L. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Метою викладання навчальної дисципліни «Прагмалінгвістика та комунікативна лінгвістика» є ознайомлення студентів з ключовими аспектами прагмалінгвістики та комунікативної лінгвістики як провідного напряму сучасного мовознавства, що уможливить формування у студентів навичок та умінь, необхідних для успішного усного та писемного спілкування та проведення комплексного лінгвістичного аналізу тексту. Основними завданнями вивчення дисципліни «Прагмалінгвістика та комунікативна лінгвістика» є ознайомлення студентів із: загальними законами комунікації; природою, компонентами і формами комунікації; специфікою комунікації, залежно від різних умов (соціальних, культурних тощо)
Програма навчальної дисципліни «Прагмалінгвістика та комунікативна лінгвістика» підготовки бакалаврів, 01 Освіта, 0203 Гуманітарні науки, напряму підготовки 6. 020303 Філологія, за освітньою програмою Мова та література (англійська).
Keywords: Лінгвістичний аналіз тексту; Компоненти і форми комунікації