Організація діяльності державної поліції Другої Речі Посполитої у 1919-1926 рр. - Разиграєв, Олег Володимирович; Razygraev, O. V. (My University, 2011)
Статтю присвячено організації територіальної та внутрішньої структури державної поліції Другої Речі Посполитої. Правоохоронний корпус складався з трьох основних частин: загальної, слідчої та політичної. Разом з тим, поліція виробила досить розгалужену теренову організацію, котра містила чималу кількість структурних ланок пристосованих до адміністративного поділу держави. The article is devoted to the organization of territorial and interior structure of Polish State Police of the Second Polish Republic. The law-enforcement corps consisted of the three basic parts: general, nvestigation and political. At the same time, the State Police produced the formed territorial system, which contained a lot of structural links which were adjusted to the administrative division of the state.
Разиграєв Олег Володимирович - канд. іст. наук, доцент кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: поліція; політика; організація; структура; Друга Річ Посполита; police; policy; organization; structure; the Second Polish Republic