Єжи Гедройц і часопис «Bunt Młodych» (1931-1939): ідейні засади та прометейська концепція вирішення українського питання - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, S. I. (Київський національний університет ім. Т. Шевченка, 2012)
У статті розглядається діяльність Єжи Гедройца на рубежі 20-х-30-х років в якості редактора часопису «Bunt Młodych», а також ідейні засади видання, викладені у публіцистичних виступах авторів, та позиція редакції щодо вирішення українського питання в міжвоєнній Польщі.The article is about the Jerzy Gedroyc activities in 20th-30th years like a editor of “Bunt Mlodyh”. Also it’s about high-principled grounds of the publishing which were lay out in the publicistic author’s speechs and editing’s position in deciding Ukrainian question in Poland in time between two world wars.
Keywords: суспільно-політичний тижневик; прометеїзм; еволюція програмних засад; українське питання; польсько-українські взаємини; social-political weekly; prometeism; evolution program’s principles; Ukrainian question; polish-ukrainian relations