Фразеологізми з літерним компонентом сучасної німецької мови: структурно-семантичний аспект - Зубач, Оксана Адамівна; Zubach, Oksana A. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено вивченню структурно-семантичних особливостей формування семантики фразеологічних одиниць з літерним компонентом у сучасній німецькій мові. У дослідженні розкрито функціональність семантики літерного компонента фразеологічних одиниць. Першорядними структурно-семантичними механізмами формування семантики фразеологізмів з літерним компонентом є процеси переосмислення та субституція. The article focuses on the structural-semantic analysis of semantics of phraseological units with letter component in Modern German. The functionality of the semantics of letter component of the phraseological units has been highlighted. To the main structural-semantic mechanisms of forming of the semantics of phraseological units with letter component belong such processes as metaphorical reconsideration and substitution.
Phraseological Units with Letter Component in Modern German: Structural-Semantic Aspects
Keywords: фразеологізм; phraseological unit; літерний компонент; letter component; семантика semantics