Особливості правового статусу засуджених в Україні та правових системах інших європейських держав - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (My University, 2010)
В статті досліджено встановлення на основі порівняльного виміру правового статусу засуджених в українській і європейській правовій системах. При цьому методологія дослідження передбачає зіставлення міжнародно-правових документів, які розроблялись та приймались під егідою Ради Європи, з одного боку, і норм та джерел вітчизняного кримінально-виконавчого законодавства приведення умов тримання засуджених, які відбувають покарання у місцях позбавлення волі, а також осіб, що тримаються у слідчих ізоляторах і лікувально-трудових профілакторіях, у відповідність з міжнародними стандартами” (1994 р.), з іншого боку.
Keywords: правововий статус засуджених