Примусові переселення населення західноукраїнських земель у 1940–1951 рр.: археографічний аспект - Надольський, Йосип; Nadolskij, Io. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено робота вчених з видання архівних документів, спогадів, що розкривають питання проведення на західноукраїнських землях у 1940–1951 рр. операцій із примусового виселення населення. Проаналізовано збірники документів з названої проблеми, які були надруковані в Україні, Росії й Польщі в останні десятиріччя. The article reveals the work of scientists with the publication of archival documents, memoirs, revealing issues of the Western Ukrainian regions in the 1940–1951 years, operations on the forced relocation of the population. The collections of documents with this problem, published in Ukraine, Russia and Poland in the last decade are analyzed.
The Forced Relocation of the Population of the Western Ukrainian Regions in 1940–1951: Archeographic Aspect
Keywords: депортації; західноукраїнські землі; архівні документи; спогади; збірники документів; deportation; western Ukraine regions; archival documents; memoirs; collections of documents