Ключі Любові або Вічне жіноче «ждання» - Маланій, Олена Олександрівна; Malanii, Olena O. (Національна Академія наук України, Інститут літератури ім. Т.Г.Шевченка, Національна спілка письменників України, 2011)
Поезія «Memorioglifika» - напрочуд ніжне, прозоре мереживо, сплетене жіночою рукою, натхненне жіночою енергетикою, переповнене не до кінця зреалізованою ще любов’ю («Я хочу у Любов…»), бажанням кохати і бути коханою, осяяне дивовижним світлом, проміння якого сягають небесії. Це поезія не проста, не для пересічного читача. Її читач-співрозмовник повинен мати певний життєвий досвід, бути цільною, сформованою особистістю, з філософським складом мислення. Поезія Галини Яструбецької багата метафорично, сповнена символіки, алегорій та алюзій. Дебютна поетична збірка волинської авторки Галини Яструбецької – шість циклів книги – новаторська за своїм оригінальним авторським визначенням жанру – поетична меморіогліфіка (різьблення на пам’яті). Оце, на перший погляд, чудернацьке сплетіння емоцій-снінь-думок-чуттєвості вдалося, як не дивно, вловити Євгенові Барану, який є автором передмови («Євангеліє серця») до названої збірки.
Keywords: поетична меморіогліфіка; жіноча енергетика; лірична героїня