Організація проектної діяльності молодших школярів у процесі проведення позакласної роботи з літературного читання - Філь, Галина; Луців, Світлана; Fil, G.O.; Lutsiv, S.I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті розглянуто історію розвитку методу проектів; розкрито структуру проектної діяльності у процесі проведення позакласної роботи у початкових класах; подано види та критерії оцінювання проектів, взаємозв’язок проектної діяльності з дослідницькими методами; з’ясовано її роль у забезпеченні особистісно-орієнтованого навчання та розвитку творчого потенціалу молодшого школяра; проаналізовано досвід роботи вчителів щодо використання проектної технології навчання у процесі проведення позакласної роботи з літературного читання; визначено дидактичні аспекти використання проектної технології в початковій школі та експериментально доведено ефективність використання запропонованих нами уроків позакласного читання з використанням проектної технології.In article the history of the project method. The structure of the project activity while conducting extracurricular activities in elementary school. Posted types and criteria for evaluating projects, the relationship of the project with research methods; clarified its role in student-centered learning and the development of the creative potential of younger student; analyzes the experience of teachers on the use of learning technologies in the design process of extracurricular activities on literary reading; defined didactic aspects of the project technology in elementary school and experimentally proven efficiency offered by our school reading lessons using technology project.
Company project activities of junior schoolchildren in the process of extracurricular activities on literary reading
Keywords: проект; project; метод проектів; проектна діяльність; проектне навчання; позакласна робота; project method; project activities; project learning; class work