Терміни як об’єкт та матеріал дослідження у сучасному мовознавстві. - Ясінська, Оксана Володимирівна (Міжнародний центр наукових досліджень, 2024)
Англійська терміносистема є однією з найбільш розвинених та упорядкованих сучасних систем термінів, яка постійно змінюється та поповнюється новими одиницями. Проблема її вивчення та комплексного аналізу є особливо актуальною сьогодні, оскільки англійська мова перетворилася на єдиний глобальний мовний код та набула статусу мови міжнародних наукових зв’язків. Саме цьому знання сучасної англійської термінолексики необхідне при проведенні міжнародних наукових конференцій, симпозіумів та диспутів у сфері інформаційних технологій. Знання структурних, семантичних та функціональних особливостей сучасної англійської термінолексики необхідні для підготовки наукових та технічних кадрів, видання літератури у галузі інформаційних технологій, оформлення програмної документації тощо. Серед проблем, що постійно перебувають у центрі уваги лінгвістів, є проблеми, пов’язані з динамічними мовними явищами, які відображають розвиток суспільства.