Інформаційний менеджмент - Герасимчук, Олена Борисівна; Herasymchuk, Olena B. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Дисципліна «Інформаційний менеджмент» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін і спрямована на ознайомлення студентів з методами та програмними засобами збереження та перетворення інформації, вивчення теоретичних основ, методології та практики інформаційного менеджменту як нової системи управління інформаційними ресурсами; вивчення та аналіз теорії і практики вітчизняної системи документаційного забезпечення управління в Україні, розгляд становлення та розвитку концепції інформаційного менеджменту, що склалася на основі вітчизняного та зарубіжного досвіду; ознайомлення студентів з сучасними автоматизованими системами управління документацією в організаціях; розвиток у студентів глибокого розуміння гуманітарних основ інформаційного менеджменту, його специфіки, правових, економічних, технологічних аспектів, тенденцій розвитку в сьогоденні і майбутньому; навчання практиці роботи в сфері управління інформацією на основі використання нових інформаційних технологій.
Keywords: властивості інформації; інформаційний менеджмент; інформаційні потреби; інформаційні системи і технології; інформаційний ресурс; інформаційний ринок та простір; інформаційна безпека