Юридична термінологія як об’єкт мовознавчих досліджень - Яцишин, Наталія Пилипівна; Yatsyshyn, N. P. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто основні напрями сучасних наукових досліджень з проблем термінології і, зокрема, юридичної, як спеціалізованої системи правових понять, що забезпечує потреби спілкування у сфері юридичної науки і практики. Увагу зосереджено на дослідженнях, присвячених типологічному зіставленню семантичної структури юридичних термінів української та англійської мов. The article discuss the main directions of modern research on problems of terminology, and legal in particular, as a specialized system of legal concepts, which provides communication needs in the field of legal science and practice. Attention is focused on research devoted to typological comparison of the semantic structure of the legal terms of Ukrainian and English.
Law terminology as an object of linguistic research
Роботу виконано на кафедрі іноземних мов гуманітарних спеціальностей Волинського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: юридичний термін; юридичний дискурс; юридична підмова; семантико-функціональний аспект; мовленнєва культура правознавців; синтез; legal terms; legal discourse; legal abetting; semantic-functional aspect; language culture of lawyers; synthesis