Сучасні особливості розвитку видовищно-розважальних закладів міста Луцька - Павловська, Тетяна Сергіївна; Бенедюк, Валентина Володимирівна; Лисюк, Тетяна; Бакалейко, Віта Анатоліївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Відображено результати дослідження сучасної інфраструктури видовищно-розважального середовища м. Луцька (будинки та палаци культури, клуби, концертні організації, театри, кінотеатри, музеї, бібліотеки, мистецькі галереї, атракціони, парки відпочинку, зоопарки, ігрові та спортивно-розважальні заклади, розважальні центри). Створено картосхеми просторової локалізації закладів сфери дозвілля населення міста. Проаналізовано динаміку розвитку мережі закладів культури в обласному центрі. Виокремлено та обґрунтовано проблеми й перспективи розвитку видовищно-розважальних послуг на досліджуваній території. Інформацію про розважальну рекреаційну діяльність у Луцьку систематизовано на основі статистичних даних Головного управління статистики у Волинській області, фондових матеріалів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки, Волинської обласної філармонії, інших закладів культури Луцька та інтернет-ресурсів.
Keywords: Волинська область; видовищно-розважальні заклади; видовищно-розважальні послуги; дозвілля; заклади культури; інфраструктура видовищно-розважального середовища; рекреаційно-дозвіллєва діяльність; Луцьк