Використання модуля «Анкета» системи Moodle для моніторингу та підвищення якості освітнього процесу в закладах вищої освіти - Трофімук-Кирилова, Тетяна Михайлівна (My University, 2025)
У статті розглянуто потенціал використання модуля «Анкета» системи Moodle як інструменту моніторингу та підвищення якості освітнього процесу у закладах вищої освіти. Проаналізовано нормативно-правові засади забезпечення якості вищої освіти в Україні та підкреслено важливість залучення здобувачів до оцінювання освітніх компонентів. Охарактеризовано можливості модуля «Анкета», зокрема типи запитань, варіанти налаштування анонімності, шаблонів та режимів доступу, які дають змогу отримувати як кількісні, так і якісні дані для комплексного аналізу. Наведено приклад застосування модуля під час оцінювання електронного курсу «Ділові комунікації», що продемонстрував високу ефективність інструменту для збору зворотного зв’язку, обробки результатів та виявлення шляхів удосконалення курсу. Зроблено висновок, що модуль «Анкета» є може бути використаний університетами для систематичного збору даних, підтримки прийняття управлінських рішень і підвищення якості навчання.
Keywords: Moodle; модуль «Анкета»; моніторинг якості освіти; опитування; внутрішня система забезпечення якості; електронний курс; освітній процес