Оцінка рекреаційної дигресії екологічної стежки “Лісова пісня” Шацького національного природного парку - Черчик, Лариса Миколаївна; Міщенко, Олена Віталіївна; Cherchyk, Larysa M.; Mishchenko, Olena V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Викладено результати польових досліджень екологічної стежки “Лісова пісня” Шацького національного природного парку щодо її рекреаційної дигресії. Запропоновано критерії виділення стадій рекреаційної дигресії, за якими в межах стежки визначено ділянки другої і третьої стадій рекреаційної дигресії.

The results of the field studies of the recreation digression of the Shats’k National Nature Park “Lissova Pisnya” ecological path are exposed in the article. New categories to distinguish stages of the recreation digression were suggested. According to them areas of the second and third level of recreational digression were determined within the limits of the path.
Evaluation of the Recreation Digression of the Shats’k National Nature Park “Lissova Pisnya” Ecological Path
Keywords: національний природний парк; екологічна стежка; рекреаційне навантаження; стійкість ландшафтів; дигресія; місткість природоохоронної території; national nature park; ecological path; recreational pressure; landscape stability; digression; capacity of the ecological territory