Інтертекстуальність як перекладознавча проблема в системі деконструктивізму - Лановик, Мар’яна; Lanovyk, Мariana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті окреслено основні концепти деконструктивізму – концепт знака, концепт дискурсу та концепт інтертекстуальності крізь призму ідеї перекладу як літературної інтерпретації. Основна увага зосереджена на проблемах подолання хаотичності мови, конфлікту інтерпретацій як метаморфози тексту та герменевтичного пошуку автентичного значення. The article deals with the main concepts of deconstructivism,such as the concept of sign, the concept of discourse, the concept of intertextuality in the focus of the idea of translation as the literary interpretation. The main attention is drawn to the problem of the overcoming of language chaos and conflict of interpretation as text metamorphose as well as to the hermeneutic quest of the authentic meaning.
Intrtextuality as the Translation Problem in the System of Deconstructivism
Keywords: текст; інтертекст; переклад; деконструктивізм; знак; дискурс; text; intertext; translation; deconstructivism; sign; discourse