Клінічна психодіагностика : методичні рекомендації - Мушкевич, Мирослава Іванівна; Mushkevych, M. I. (My University, 2006)
Видання стосується однієї з основних ключових клінічної психології – клінічної психодіагностики, розкриває основні методи психологічної діагностики, а також уміщує стислий зміст та інтерпретацію найбільш відомих адаптованих зарубіжних методик. Для студентів психологічних факультетів, клінічних психологів та психотерапевтів, зацікавлених у застосуванні психологічних методів діагностики.
Clinical psychodiagnostics : methodological recommendations
ЗМІСТ Вступ 4 РОЗДІЛ І. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ КЛІНІЧНОЇ ПСИХОДІАГНОСТИКИ 6 1.1. Функції клінічної психодіагностики 6 1.2. Мультимодальніть як основний принцип клінічної психодіагностики 8 1.3. Основні прийоми клінічної психодіагностики 11 РОЗДІЛ ІІ. МЕТОДИ ПСИХОЛОГІЧНОГО ДОСЛІДЖЕННЯ В КЛІНІЦІ 18 2.1. Клінічне інтерв’ю 18 2.2. Психологічні тести як форми отримання даних 27 2.3. Методи діагностики особистості 29 2.4. Опитувальники для скринінгу неврозів 36 2.5. Проективні методи дослідження особистості в клініці 40 2.6. Фундаментальні методики інтелекту 51 РОЗДІЛ ІІІ. ЗАВДАННЯ ТА ФОРМИ КОНТРОЛЮ ДО КУРСУ 55 3.1. Рекомендації до самостійної роботи 55 3.2. Питання для самоконтролю 57 3.3. Орієнтовні запитання для підготовки до заліку 60 3.4. Система оцінювання знань із курсу 66 РОЗДІЛ IV. ДІАГНОСТИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТАРІЙ 67 4.1. Методика визначення типу акцентуацій рис характеру та темпераменту К. Леонгарда і Х. Шмишека 67 4.2. Тест акцентуації характеру 73 4.3. Методика діагностики рівня шкільної тривожності 129 4.4. Діагностика типів ставлення до хвороби 135 4.5. Методика дослідження структури інтелекту Д. Векслера 149 СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ 164