Тенденції наголошування в західнополіських говірках (на матеріалі фольклорних текстів) - Грицевич, Юрій Васильович; Hrytsevych, Yurii V. (ДЗ “ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ, 2017)
У статті на матеріалі фольклорних текстів проаналізовано деякі тенденції наголошування в західнополіських говірках.

Some tendencies of accentuation on the material of the records of local folklore and modern dialectological data analysed іn the article.
Keywords: наголос; говірки; фольклорні тексти; Західне Полісся; акцентуація; accent; dialects; folklore texts; Western Polissia; accent type