Сучасна інтерпретація досліджень вомероназального органа в працях Ф. Рейша, Л. Якобсона та Р. Кьолікера - Степанюк, Я. В.; Stepanyuk, Ya. V. (My University, 2009)
У статті з’ясовано історію дослідження та відкриття вомероназального органа. В роботі проаналізовано праці Ф. Рейша, С. Т. фон Зоммерінга, Л. Л. Якобсона, Л. Гратіолета, Е. Дьорсі, Р. А. Кьолікера. Найбільш точно морфологію структури описав Р. А. Кьолікер. In the given report we to find out history of research and opening of vomeronasal organ. In research there are the analysed labours: F. Ruysch’s, S. T. von Sommering’s, L. L. Jacobson L. P. Gratiolet, R. A. Kolliker.
Modern Interpretation of Vomeronasal Organs` Research in Works of F. Ruysch’s, L. L. Jacobson, R. A. Kolliker
Keywords: вомероназальний орган; Ф. Рейш; Л. Л. Якобсон; Р. А. Кьолікер; vomeronasal organ; F. Ruysch; L. L. Jacobson; R. A. Kollike