Фактори формування суддівського розсуду в Стародавньому Римі - Кравчук, Микола Артемович; Глабай, Аліна Олегівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
На процес здійснення правосуддя, статус та розсуд судді при винесенні рішення в Стародавньому Римі впливали ряд факторів об’єктивного та суб’єктивного характеру. Римським юристам притаманне вміння логічно, виважено, лаконічно формулювати власні думки та відповідні судові рішення. Базові засади здійснення правосуддя, сформовані римськими юристами, є стандартами правосуддя і в сучасних реаліях.
Keywords: Стародавній Рим; суддя; суддівський розсуд