Communicative English C1 іn Action - Крисанова, Тетяна Анатоліївна (Волинський національний університету імені Лесі Українки, 2025)
Практичний посібник призначений для студентів 1–2 курсів магістратури і спрямований на розвиток комунікативної компетентності англійської мови на рівні C1. Він поєднує навчальні та методичні функції, забезпечуючи матеріал для мовленнєвої практики та демонструючи ефективні стратегії роботи у групах, парах і індивідуально. Зміст охоплює 10 тематичних модулів із різними формами комунікативної діяльності, методичними коментарями, прикладами дискусій, критеріями оцінювання та добірками мовних конструкцій. Виконання завдань сприяє розвитку критичного мислення, командної взаємодії, адаптивності, комунікативної гнучкості та аргументованого академічного мовлення. Посібник має професійну орієнтацію і може бути використаний у педагогічній практиці, демонструючи ефективні формати комунікативної роботи та способи їх адаптації до навчального процесу. Рекомендовано здобувачам освіти 1-2 курсів підготовки магістра, спеціальності А4 Середня освіта, предметної спеціальності А4.02 Середня освіта (Мова та зарубіжна література), спеціалізації А4.021 Англійська мова та зарубіжна література за освітньою програмою Середня освіта. Англійська мова та зарубіжна література.

The practical manual is designed for first- and second-year master’s students and aims to develop English communicative competence at the C1 level. It combines instructional and methodological functions, providing material for language practice and demonstrating effective strategies for group, pair, and individual work. The content includes ten thematic modules featuring diverse forms of communicative activity, methodological commentaries, examples of discussions, assessment criteria, and sets of useful language constructions. Completing the tasks fosters the development of critical thinking, teamwork, adaptability, communicative flexibility, and well-argued academic discourse. The manual has a professional orientation and can be used in pedagogical practice, illustrating effective formats of communicative work and ways of adapting them to the educational process. Recommended for first- and second-year master’s students majoring in Secondary Education (Language and World Literature), specialization English Language and World Literature, within the educational program Secondary Education. English Language and World Literature.
Keywords: англійська мова; English; комунікативна компетентність; communicative competence; мовленнєва практика; speaking; рівень С1; C1 level; практичний посібник; practical manual; 811.111(076)