Оптимізація рекламної стратегії ресторанного бізнесу: ефективні методи та інструменти - Тищук, Інна Володимирівна; Пасічник, Михайло Петрович; Безсмертнюк, Тарас Петрович (My University, 2024)
У статті розглянуто актуальні питання щодо підходів оптимізації рекламної стратегії для закладів ресторанного бізнесу, акцентовано увагу на ефективних методах та інструментах, що сприяють підвищенню впізнаваності бренду, залученню нових клієнтів і зміцненню лояльності постійних гостей. В умовах сучасного ринку конкуренції ресторанам необхідно поєднувати класичні та цифрові маркетингові підходи, адаптуючи їх до потреб та інтересів цільової аудиторії. Особливу увагу приділено використанню соціальних мереж, інтернет-маркетингу, локальних та персоналізованих маркетингових інструментів, що дозволяють розширити охоплення аудиторії та підвищити ефективність рекламних кампаній. Аргументовано, що рекламна діяльність включає весь процес комунікації від визначення потреби в рекламі до створення, виробництва та розміщення рекламного продукту в засобах масової інформації. Орієнтована на маркетингові дослідження рекламна діяльність сприяє високому рівню продажів, гнучко реагує на зміни ринку та коригує асортимент товарів відповідно до потреб споживачів. Досліджено, ресторанну сферу де реклама виконує особливу функцію привертання уваги потенційних гостей і формування позитивного іміджу закладу, підкреслюючи його унікальність і переваги, що стимулює бажання відвідати заклад повторно. Розглянуто основні етапи ефективного SMM-просування для закладів ресторанного бізнесу. Зокрема, акцентується увага на аналізі цільової аудиторії, що дозволяє визначити потреби, інтереси та уподобання відвідувачів закладу. Окрему увагу приділено стратегічному плануванню контенту, яке включає створення тематичного контент-плану, що охоплює різні формати, такі як пости, сторіз та відео. Важливим етапом є активне залучення аудиторії через інтерактиви, опитування та конкурси, що сприяють підвищенню активності підписників. Завершує процес моніторинг та аналіз результатів рекламних кампаній для коригування стратегії на основі зібраних даних та статистики
Keywords: реклама; стратегія; ресторанний бізнес; сайт; бренд.; 658.8:659:640.4