Фактори, що впливають на розвиток жіночого спорту в країнах Північної Африки й Близького Сходу - Дьоміна, Альона Анатоліївна; Diomina, Aliona (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Основою формування й розвитку культурного життя країн Північної Африки та Близького Сходу є мудрість, духовність, а разом із тим і релігійність жителів регіону. Незважаючи на те, що іслам – найбільш «молода» зі світових релігій, вона значною мірою синтезована в повсякденне життя суспільства. Це пояснюється як колосальною повагою мусульман до своєї релігії й Бога, так і систематичною агітаційною роботою з боку представників влади та релігійних еліт. У ході дослідження визначено, що релігія справді має великий вплив на соціальне життя населення країн Північної Африки та Близького Сходу, але не є визначальною для них, оскільки сучасний час глобалізації стимулює розвиток країн. Перш ніж визначити перспективи жіночого спорту в країнах регіону й розробити проект комплексної програми розвитку, потрібно проаналізувати історичні аспекти та сучасні тенденції. На основі отриманих результатів можна будувати гіпотези щодо перспектив розвитку жіночого спорту в досліджуваному регіоні. The basis of formation and development of cultural life of the countries of North Africa and the Middle East is wisdom, spirituality, and religiosity of citizens of the region. Despite the fact that Islam is the «youngest» world religion, it is highly synthesized in the everyday life of society. It is explained by great respect of the Muslims for their religion and the God, and also systematic propaganda work on the part of the authorities and religious elites. In the course of the study it was determined that religion has a great impact on the social life of the population of the countries of the North Africa and the Middle East, but it is not decisive, since the modern era of globalization stimulates the development of countries. Before determining the prospects of women’s sports in the countries of the region and development of the project of integrated development programs to analyze the historical aspects and current trends. On the basis of the obtained results we may build the hypotheses on the prospects of development of women’s sports in the examined region.
Factors Affecting the Development of Women’s Sports in the Countries of North Africa and the Middle East
Keywords: жіночий спорт; Північна Африка; Близький Схід; міжнародний спортивний рух; women’s sports; the North Africa; the Middle East; international sports movement