Основи психології - Мудрак, Ігор Аркадійович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Розкриття основних фундаментальних положень та закономірностей психологічної науки, а також озброєння студентів міцними теоретичними знаннями з психології, допоможуть їм сформувати адекватну поведінку у відповідності до умов професійної діяльності. Основними завданнями вивчення дисципліни є теоретична та практична підготовка студентів різних спеціальностей з питань: предмету загальної психології як закономірностей розвитку і виявлення психічних явищ у житті та їх механізмів; гуманізації суспільних відносин, формування у молоді уміння саморозкриватися, цілеспрямовано здійснювати самовиховання, творчо підходити до проблеми сьогодення;оволодіння простішими конкретними методиками психологічного дослідження особистості.
Keywords: психологія; психіка; психічні процеси; особистість; діяльність; спілкування