Теорія ймовірностей і математична статистика. Ч І - Соліч, Катерина Василівна; Ковальчук, Ігор Романович; Філозоф, Леонтій Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Методичні рекомендації містять теоретичний матеріал, розв'язки задач і дидактичний матеріал для індивідуальних робіт з теорії ймовірностей з тем «Випадкові події та їх ймовірності», «Основні теореми», «Повторні випробування». Видання призначене для студентів галузі знань 11 Математика та статистика, за спеціальністю 111 Математика, освітньої кваліфікації Бакалавр математики та студентів галузі знань 01 Освіта/ Педагогіка за спеціальністю 014 Середня освіта (Математика) освітньої кваліфікації Бакалавр середньої освіти зі спеціалізації «Середня освіта. Математика».
У методичній розробці викладено в стислій формі теоретичний матеріал з тем «Випадкові події та їх ймовірності», «Основні теореми», «Повторні випробування». Подано основні поняття, теореми, а також деякі висновки, зауваження, що є необхідними для розв'язування задач. Кожна тема доповнена прикладами розв'язання типових задач. Досвід показує, що основною причиною труднощів для студентів при виконанні практичних завдань є слабкі навики аналізу різних ситуацій та їх ймовірнісного моделювання. Саме тому велику увагу приділяємо алгоритмізації розв'язування задач. Запропонована велика кількість завдань для самостійного розв'язування може бути використана викладачами для проміжного і підсумкового контролю знань студентів, а також для індивідуального оцінювання.
Keywords: теорія ймовірності; математична статистика; 519.21