«Зором мірю безмір’я...»: мотив часу в ліриці В.Свідзинського - Лавринович, Лілія Богданівна; Lavrynovych, L. B. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 2003)
У статті йдеться про центральний, на думку авторки, мотив творчості українського поета – мотив часу. Досліджуючи паралелі між поглядами В.Свідзинського та античним світоглядом. Стверджується думка, що слід вести мову про міф часу у В.Свідзинського, оскільки більшість його постійних образів пов’язані з означеним мотивом. To the autor's opinion, in this article it is spoken about central motif of the poet's works - the time motif. The parallels between Svidzynskiy's point of view and the ancient Weltanschauung are investigated. One approves the thought that the time myth of Svidzynskiy is worth diseussing, because most of his permanent images are connected with this motif.
«I size up boundlesness»: the time motif in the lyrics of Svidzynskiy
Keywords: мотив часу; міф; ритм; індивідуальні образи; time motif; myth; rhythm; individual image