Прикладні математичні пакети - Мирончук, Галина Леонідівна; Myronchuk, Halyna L.; Замуруєва, Оксана Валеріївна; Zamuruieva, Oksana V.; Кримусь, Андрій Сергійович; Krymus, Andrii S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Програмний продукт Origin − один із найпотужніших засобів графіч¬ного подання результатів. Він дає змогу не лише будувати різноманітні графіки та оформляти їх відповідно до бажання автора, а й проводити математичну обробку результатів: шукати залежності в даних, здійснювати інтерполяцію й екстраполяцію та необхідні перетворення даних безпосе¬редньо в самій програмі. Посібник адресований передусім студентам 2−4 курсів напряму під¬готовки (спеціальності) «Фізика», «Прикладна фізика» для проведення лабораторного практикуму з курсу «Прикладне програмне забезпечення». Видання може бути корисним і для студентів інших природничих та інже¬нерних спеціальностей − усім тим, кому за родом своєї діяльності дово¬диться мати справу з аналізом і візуалізацією експериментальних даних.
Зміст. Вступ 4 1. Інтерфейс програми 6 2. Уведення даних 7 3. Робота зі стовпцями 10 4. Побудова графіків 12 5. Побудова графіка функції, заданої аналітично 14 6. Побудова найпростіших 3D-графіків 16 7. Задання параметрів сторінки 17 8. Оформлення атрибутів графіка 18 9. Робота з даними на графіку 23 10. Настроювання властивостей шару 24 11. Додавання шару на сторінку 25 12. Розміщення графіків 26 12.1. Склеювання графіків 26 12.2. Зміщення графіків 27 12.3. Суміщення графіків 29 13. Робота зі спектрами 30 13.1. Віднімання фону 30 13.2. Згладжування спектрів 33 13.3. Апроксимація спектрів лоренціанами 34 13.4. Розкладання графіка на криві Гаусса 35 14. Вставляння графіків із Origin у документи Word або PowerPoint 36 Лабораторна робота № 1 37 Лабораторна робота № 2 38 Лабораторна робота № 3 40 Лабораторна робота № 4 42 Джерела та література 45
Keywords: Пакет Origin; Origin package; графіки; charts; обробка даних; Data Processing