Особливості переживання стресу у студентів з різним рівнем тривожності - Квашук, Оксана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Мета роботи – дослідити особливості переживання стресу у студентської молоді з врахуванням рівня ситуативної та особистісної тривожності. У першому розділі роботи здійснено теоретико-методологічний аналіз існуючих підходів та напрямів дослідження з питань стресу та тривожност, Систематизовано та узагальнено теоретичну інформацію щодо особливостей юнацького віку в контексті стресу та тривожності. Другий розділ присвячено розробці та проведенню емпіричного дослідження. Зокрема, Підібрано та обгрунтовано організаційні етрапи та методичний інструментарій для здійснення емпіричного дослідження. Проведено обробку даних та здійснено інтерпретацію результатів емпіричного дослідження. За результатами проведеного аналізу теоретичних джерел та емпіричного дослідження зроблено висновки. Зокрема, у висновках узагальнено основні теоретико-методологічні та емпіричні результати роботи. Практична значущість дослідження полягає в тому, що результати діагностики можуть використовуватися психологічними службами закладів освіти та психологами як для здійснення психологічної підтримки, так і розробки превентивних та корекційних програм щодо формування стресостійкості.
Keywords: ситуативна тривожність; особистісна тривожність; стрес; стресостійкість.