Психолого-педагогічні підходи до роботи із сім’єю, яка має проблемну дитину - Мушкевич, М. І.; Mushkevych, M. I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано вимоги та підходи до особливостей надання психолого-педагогічної допомоги сім’ї, яка має дитину з проблемами в розвитку. Описано теоретичні та практичні завдання психологічної допомоги сім’ї з проблемними дітьми. Висвітлено помилки в сімейному вихованні дітей із проблемами в розвитку. Подано загальні рекомендації психологічної допомоги таким дітям у сім’ї. The article analyses the requirements and approaches to the peculiarities of the psychological and pedagogical help to a family which has children with developmental problems. Theoretical and practical tasks of the psychological help to a family with problem children are described. Errors in family education of children with developmental problems are included. The general recommendations of the psychological help to such children in a family are presented.
Psyhological and Pedagogical Aproaches to Work with the Family that has a Problem Child
Keywords: психологічна допомога; діти з проблемами у розвитку; сім’я; дитячо-батьківські відносини; the psychological help; children with problems in development; a family; child-parental relations