Інтеграція музики та зображувального мистецтва як спосіб формування мистецького досвіду дитини - Пенкаля, Анна; Pękala, Anna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті обґрунтовується важливість естетичного виховання у житті людини. Нагалошується, що особливого значення воно набуває у процесі виховання дітей. Естетичне виховання за своєю суттю є процесом полі дисциплінарним та дозволяє досліджувати культурні процеси за допомогою різних органів чуття. Так, зокрема, інтеграція музики та образотворчого мистецтва не лише розвиває інтерес дитини до мистецтва, але й стає творчою захоплюючою діяльністю. Таким чином, процес естетичного виховання базується на спорідненості почуттів людини, поєднуючи їх. Інтеграція музики та зображувальної діяльності дає можливість дитині виявити аналогії і відмінності цих двох, локальних, на перший погляд, дисциплін. Такий тип освіти має результатом уміння дитини водночас інтегровано та відособлено сприймати творчий процес та мистецтво. Автор стверджує, що музика, інтегрована із образотворчим мистецтвом, є дієвим способом реалізації естетичного виховання.Aesthetic education plays an important role in every life. It is particularly significant in children education process. It comprises various art disciplines and allows a child to explore culture by means of different senses. Integration of music with visual arts not only develops child's interest in art, but also becomes a creative activity. Aesthetic education is using auditory and hearing feelings' similarities and connecting them allows a child to discover analogies and differences in forms of these two creative disciplines. This type of education allows a child to understand difficult terms. Music and visual arts become a way of realizing aesthetic education.
Integration of music and fine arts as child's mean of experiencing art
Keywords: естетичне виховання; дитина; інтеграція музики; aesthetic education; child; music