Тривалість і часові рамки кліматичних сезонів на метеостанції Маневичі (Волинська область) - Павловська, Тетяна Сергіївна; Пархомук, Олександр Валентинович; Нікон, Ольга Євгеніївна (Харківський національний педагогічний університет імені Г.С. Сковороди, 2023)
Визначено тривалість метеорологічних пір року на метеостанції Маневичі Волинської області за останні 20 років (з весни 2001 р. до зими 2021 р.) та з’ясовано хронологічні межі й тенденції динаміки тривалості кліматичних сезонів за вказаний проміжок часу.
Keywords: метеорологічна пора року; Волинська область; метеостанція; метеорологічна зима; метеорологічна осінь; метеорологічне літо; метеорологічна весна; клімат; глобальне потепління; Волинське Полісся; Маневичі; кліматичний сезон; фенологічний рік; природний рік; 55(477.82):551.5