Музейна справа - Бусленко, Леся Володимирівна; Іванців, Володимир Васильович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Видання вміщує методичні вказівки до виконання лабораторних робіт із курсу «Музейна справа», передбачених навчальним планом освітнього ступеня «магістр» для студентів денної форми навчання галузі знань 09 «Біологія», спеціальності 091 «Біологія», та галузі знань 01 «Освіта», спеціальності 014 «Середня освіта (Біологія та здоровя людини)». У виданні висвітлюються основні питання методики організації і здійснення музейної справи. Методичні рекомендації призначені для проведення лабораторних робіт із курсу «Музейна справа». До кожної лабораторної роботи наведені тема, мета, теоретичні відомості, методичні вказівки до виконання роботи, питання для обговорення, список рекомендованої літератури.
Keywords: музейна справа; музейна політика; прикладна музеологія; інституційний підхід; натуралія; музеологія; музеографія; систематична колекція; тематична колекція; еталонна колекція; віртуальна колекція; екскурсії; 069.015.02:59(477)(091)